smakprov

smakprov

söndag 11 januari 2015

Kläning med drag i

Mönster och tyg från Stoff och stil. Gillar klänningen men tyvärr lite trång i ärmarna, men det kanske beror på de extra kilona från julhelgen. Förhoppningsvis ska jag bli av med dem nu när det är tillbaka till vardagen igen. Slut på frossa på choklad-askar.

Klänning med knut

Samma mönster som den blommiga sommarklänningen jag visat tidigare i bloggen, men den här fick en halvlång ärm. Skön kvalitet på tyget och blått är ju sällan fel. Brukar ha ett svart linne på när jag använder den men orkade inte ta på mig det inför fotograferingen. därav lite väl urringad.

Chanel-klänning



 
Mönster från boken Famous frocks, Chanel-klänningen. Sydde ett rött skärp och ett svart som går att variera med. Fint fall på klänningen och enkelt mönster att sy efter.
 


söndag 4 januari 2015

Stickad tröja, men ändå inte

Sytt en tröja av ett tunt stickat tyg, betydligt snabbare ä att sticka en. Grundmönster från Jenny Hellströms andra bok, där modellen heter Grace. Har lagt till en dragkedja i raglanringningen för att att få lite tuffare stuk på tröjan. Har heller inte satt muddar på ärmarna och nederdelen. Gillar den så den åker på i kväll när vi ska träffa goda vänner.



torsdag 1 januari 2015

Luvtröja till en liten kille

En mysig luvtröja med byxa till lille Wolfram. Han har ännu inte vuxit i det men det dröjer nog inte länge till, tycker att han växer så det knakar.



Julklappar

Några hemsydda julklappar blev det i år också.



Kavaj med skört

Har inte hunnit fota den här kavajen än på mig. Tyg från stoff och stil, mönster från Burda. Tyget är svart och petrol.



Nyårsblåsa

Var bara tvungen att sy mig en långklänning när jag hittade det här tyget för 19 kr/m på Ohlssons tyger. Mönstret är från boken Famous frocks och är en Audrey Hepurns-klänning.



Fler små på väg

Mitt jobbarkompis ska snart ha barn och bad mig sy ett babynest och en filt. Svårt att motstå när man får sy i så här fina tyger.


Till en liten kille

Och så lite sytt till en liten kille.


Svart bekväm kavaj

Hittade ett mönster jag ville testa i en Ottebre-tidning. Tja modellen ok, känns en aning tråkig. Men säkert användbart till att slänga över sig till jeansen.

Odd Molly look a like

Koftor som är hur sköna och goa som helst att ha på sig. Lite Odd Molly-stuk över sig. Den första sydde jag i ett fultyg (den med svarta band) men blev jättenöjd med den också. Ville testa mönstret innan jag klippte i det svartvita tyget.




Restbitskjol

Det blev lite småbitar tyg över från klänningen i förra inlägget som jag tyckte var synd att kasta. Med lite fantasi och improviserande så fick jag ihop bitarna till en kjol. Glad för att jag slapp slänga det fina tyget. Och kjolen har jag använt en hel del tillsammans med rosa koftan.


Same, same but different


Älskar mitt mönster onion 2035, kan variera det hur mycket som helst nästan. Och ibland är det så skönt att bara ta fram ett mönster man vet passar och bara klippa och sy. De  här varianten blev det denna gången. Tyg från Tygaffären i Göteborg.

Klänning till firandes av bröllopsdag

År 2014 firade jag och min man 35-årig bröllopsdag. Vi firade med en resa till Helsingborg och Helsingör med goda vänner som också varit gifta lika länge. Så klart ville man ha en ny klänning till kvällens middag.

Fler underkläder


 
Lite fler underkläder!

Kalsipper

Under året köpta jag mig en Jaome Cover pro-symaskin för att jag skulle kunna sy fina täcksömmar, främst på barnkläder och underkläder. Började med att testa maskinen på några kalsonger till mannen. Tyvärr kom jag och maskinen inget vidare överens så jag sålde den och köpte en Singer coverstitch. En maskin som passade mig så mycket bättre. Är bara att tuta och köra för det mesta och inte alls så känslig som Janomen.
 
 
 
 

Lycka med stort L

Under året har vi fått barnbarn ( i september) och det har så klart blivit lite sytt till den lille Wolfram, kunde ju inte hålla mig utan tjuvstartade med syendet. Det är ju så himla kul att sy så smått. Här ser ni något av det jag sytt under sommar och tidig höst. Babynestet har kommit väl till användning och mamman till den lille älskade dressen med rävarna på.





Sommar, sommar...

En härlig sommarklänning, och jag gillade den verkligen. Mönstret är två olika. Överdelen ett mönster från en gammal Burdatidning och nederdelen en Ceciliaklänning (Onion 2035). Tyget köpt som stuvbit från Ohlssons tyger.


Nu är jag tillbaka med en ny dator hoppas jag att det ska gå smidigare att göra inlägg i min blogg. Idag testar jag så får vi se om det funkar. Har sytt mycket men inte publicerat bilder på in blogg. Men nu blir det mycket på en gång, så håll till godo!

Det här var verkligen en stor chansning att sy! En baddräkt! Men blev riktigt bra men slirvigt tyg att sy i och mycket tyg att rynka. Mönstret hittade jag på webben.