smakprov

smakprov

söndag 25 maj 2014

Snurrklänning

Den här klänningen kan man dansa runt i och få fint snurr på kjolen. Livet hittade jag ett mönster till i en Burda-tidning nr 2 2011, till kjolen ritade jag en halvcirkelkjol . Den var riktig svår att lägga upp, min svägerska Camilla fick hjälpa till. Tyget är köpt hos Ohlssons tyger.
Det röda skärpet köpte jag på Erikshjälpen i Habo.



Ny modell!

Whoopi! Jag jan sy något annat än den vanliga klänningen. Trodde ni inte , eller hur? Tyget till den här klänningen köpte jag på Stoff o stil i Malmö. Sytt om och sytt om innan jag blev nöjd. Först hade jag en ärm, en rynkad kjol och en resår i midjan. Sedan sydde jag om kjolen o la veck istället. Sedan sydde jag om livet , sedan höll den på att hamna i papperskorgen, sedan sydde jag om livet igen. Och till slut blev den så här.



Härligt svalt tyg och gillar fickorna i sidorna, gott att hänga med händerna i dom.

Och en till

Nej, men med denna får det nog vara nog med den här modellen för ett tag! Men den är lättsydd, mönstret passar och behöver inte göra några ändringar, skön modell att ha på sig . Men måste sy lite annat också!

Zebraklänning

Ännu en Ceciliaklänning. Denna gång utan ärmar. Blev jättenöjda med den, blir skön att ha till sommaren. Tyget inhandlat på Ohlssons  tyger.http://www.ohlssonstyger.se


Kläder till Camilla

Camilla, min svägerska beställde några klänningar och en jacka, så här blev resultatet!


Älsklingsjacka



Syddde den här jackan , som grund använde jag mönstret ur Jenny Hellströms bok nr 1, Leone. Tyget är köpt på Ohlssons tyger

Skött min sida uselt, men nu är jag tiibaka

Nu var det ett tag sedan jag gjorde några inlägg , men nu ska jag skärpa mig! Jag börjar med en tröja jag sytt i ett tyg från Tygaffären i Göteborg. Jag har använt  samma mönster onion 2035,  som till många av mina klänningar. Helt suveränt mönster. Trivs i denna tröjan och i färgerna. Ibland behöver man den långärmad tröja son inte är för tjock, det passar även att ha en kavaj över den  till jobbet.