smakprov

smakprov

lördag 11 januari 2014

Mönstrat

En  Ceciliaklänning sydd av en stubbigt köpt på Ohlssons tyger. Var orolig för att det skulle bli för mycket mönster på den, men nu när den är klar så passar den nog bra att ha i Mexico. Lätt att packa och blir inte skrynklig.  Skulle ha strukit till fållen lite innan den fotograferades, bortse från det:)



Maud-kjol

Snålade ordentligt på Maud-tyget och fick det att räcka till en kjol också. Tyget räckte inte till en linning, men fodrade kjolen och sydde bara en kant i midjan. Om jag har klänningen på kvällen , kan jag ha kjolen till stranden med ett linne till tänkte jag.  Även här överlät jag modellandet till provdockan.





Sommarklänning att ha med till Mexico-resan. Sydd i ett Maud-tyg. Gillade färgen och mönstret, gillar nog klänningen också. Modellen hittade jag i ett gammalt nummer av en mönstertidning som hette Ingelise. Någon som minns den? 




Topp med blomma

En topp jag tänkte jag skulle kunna ha till en svart kjol eller byxa. Sydd utifrån ett mönster jag köpt i en secondhand-affär. Satte en blomma på, vet inte om jag gillar eller inte? Ska snart iväg två en resa till Mexico och tänkte sy lite sommarkläder att ta med. Orkade inte ta på mig den själv så provdockan fick agera modell.



måndag 6 januari 2014

Julkläning

Den här klänningen är sydd efter det klassiska mönstret till den så kallade Ceciliaklänningen. Det var första gången jag sydde efter det mönstret. Investerade i det när jag var i Tygaffären och köpte samtidigt tyg till den här klänningen. Helt underbar att ha på sig, retar mig lite över att jag inte fick till mönsterpassningen vid oket, men det var helt omöjligt med den biten tyg jag hade. Färgglatt värre och jag var lite orolig för att det skulle bli för mycket, men med de svarta ärmarna och halskanten så är jag helt nöjd. Den fick åka på på julafton. Förresten har gått med i en facebookgrupp som heter "Vuxna sytokar" där kan man få massor av inspiration. Många har sytt den här klänningen där i alla sorters tyger.






Stretchig kjol med topp

När jag var i Tygaffären i Göteborg köpte jag en bit stretchigt enfärgat tyg till en kjol. Materialet är jättehärligt och den sitter som gjuten på . Mönstret är mitt eget, enkelt med en kant med stretchigt fusksskinn i midjan som kant. Ingen dragkedja eller något, bara att trä över huvudet när den ska på. På Ohlssons tyger hittade jag en bit trikåtyg som passade bra till överdel. Överdelen sydde jag efter ett mönster i Burdas novembernummer. Tycker det blev en bra kombination att ha på sig till jobbet.
Tror faktiskt jag tar på mig det i morgon! Mmm..ser ut som det blivit något extrakilo efter helgerna också. Avslöjande kläder!




Blus med hängkrage

OJ! Här blev det mycket häng i kragen. Mönstret hittade jag i Burdas novembernummer. Tyget köpte jag på Tygaffären i Göteborg. Tyget passade modellen bra och den är väldigt skön på. Inte riktigt van vid att ha så mycket häng framtill på blusen bara. Vad tycker ni om den här ringningen?



Linne i guld

En stuvbit från Ohlssons tyger som blev ett glittrigt linne. Mönstret köpte jag på en secondhand-butik i Göteborg. Funkade bra till det här enkla linnet. Finns inte så mycket mer att säga om det. Jo, att det är svårt att posa när ma ska foto sina kläder. Undra om det finns någon kurs för det?? Försöker variera men ser att jag står ungeför likadant på alla bilder. Får fundera ut några bättre poser!



Trosor i vitt

Sytt lite julklappar, tänkte att trosor är det alltid åtgång på så det blev ett tre-pack var till döttrarna. Tyget köpte jag i Göteborg i världens mysigaste tygaffär Tygaffären. Där skulle man kunna stanna i många timmar för att prata med personalen och kunder som kommer in. De ger alltid så mycket tips och inspiration. Och man kommer ofta ut därifrån med en kasse tyger. Härligt! Brukar passa på att gå dit när jag hälsar på dottern som bor i Göteborg. Mönstret är som vanligt LG.sömnads.


Skjortblus med fåglar på

Den förr skjortblusen tyckte jag blev bra i modellen och testade att sy en till i ett stummare tyg. Modellen sitter bra på mig och är sytt rätt av från mönstret utan ändringar. Bra att veta att man har ett skjortblusmönster som fungerar.


Vantar med stjärnor

Efter lång tids stickning var äntligen vantarna som Gabriella beställt klara. Det var svårt att sticka mönstret för det grå och vita gick in i varandra. Nu är det bara att hoppas att Gabriella blir nöjd med dem också.