smakprov

smakprov

lördag 2 november 2013

Skjortblus

Det är väl konstigt men varenda gång jag går in på Ohlssons tyger så kommer jag ut med en påse i handen. Den här gången hittade jag ett tyg på metervara i ett härligt material. Var rädd för att mönstret var lite väl mycket, men eftersom tyget bara var i svart och vitt så chansade jag och köpte en bit. Det fick hänga på provdockan en vecka innan jag bestämde mig för vad jag skulle sy utav det. Det blev en klassisk skjortblus. Mycket nöjd med mönstret jag använde, hittade det i en Burda från 2010. Blev så som jag tänkt mig, figursydd, snygg under en kavaj och lite lagom lång så att den funkar med ett linne under till ett par tighta byxor också. Satt perfekt både bak och fram.






Mysig tröja

Ohlssons tyger hade fått hem det här tyget till ett bra pris. Tyckte först det var lite väl murrigt men det var fint i mönstret och en skön kvalitet så jag chansade och köpte en bit. Sydde av samma mönster som den svarta spetströjan. Ett mönster som fanns i septembernumret av Burda. Blev jättenöjd. Av tyget som blev över sydde jag en halsduk/sjal som jag kan använda till tröjan (ser ut som en polotröja när jag har den till), ska nog funka att ha till någon annan svart tröja också. Skönt att kunna använda hela tyget och slippa få en massa restbitar. Kantade halsen med stretchigt fuskskinn efter lite tvekan, funderade på att bara vika in och fålla, men är nöjd med resultatet.



Varmt och gosigt

Hittade några rester efter fleecetröjor jag sytt. Sydde ihop två sköna gosiga halskragar, eller vad kan det kallas? Hittade en bra beskrivning här . Lätt att sy ihop och skönt att bli av med lite tyger i hyllan.

Torgvantar till min jacka

Behövde ju förstås ett par fina vantar till min ceris jacka. Hittade mönstret till de här i boken Vantar av Clara Falk och Camilla Svanlund. Modellen hetet BO. Måsta säga att det är lite pilligt att sticka vantar med mönster och olika färger. Men nu är de klara och jag har hunnit använda dem ett par gånger. Nu ar det bara att hoppas att man inte slarvar bort dem! Usch vad kortet blev suddigt.

Vantar med mönster från Island

Har ju tidigare skrivit om boken med stickmönster från island. Nu har jag stickat ett par vantar från den boken. Mönstret var på engelska, en liten utmaning men det funkade och ett par vita och röda vantar blev det.




Spets och läder igen

Hittade ett svart stretchigt spetstyg i stuvlådan på Ohlssons tyger. Samtidigt hittade jag ett mönster i september månads Burda som jag ville testa. Så här blev det! Trivs i modellen som jag säkert kommer att sy fler tröjor av. Enkel utan axelsömmar, fram och bakstycker klipps som en del sedan syr man på ärmarna.
För att få en snygg urringning och få tyget att hålla ihop kantade jag med en bit elastisk fuskskinn. Kantade hals och ärmar. Var lite orolig föra att det skulle bli lite gardinkänsla med spetstyget men tycker det funkade bra.




Doris vante

Ett par härliga vantar stickade ut boken Vantar av Clara Falk och Camilla Svanlund, vanten heter Doris. Stickade i garnet baby merino från Drops. Det är tur att jag har små händer för vantarna blev små i storleken men passade mig perfekt. Har inte blockat dem än då blir de nog lite jämnare och slätare.