smakprov

smakprov

tisdag 9 juli 2013

Väskor kan man aldrig få för många av. Har tidigare sytt en stor badkasse men behövde en liten att slänga bikinin, telefonen, boken och annat smått och gott i. Storleken är lite större än ett A4, och med avsydd botten. Hade tänkt sy så enkelt som möjligt men insåg att en ficka alltid är bra att ha så man lättare hittar det man behöver. Tyget räckte också till en liten lättsydd necessär som jag hittade ett mönster på i någon blogg som jag inte hittar tillbaka till. Verkligen lättsydd och jättefin. Tyget är ett vaxdukstyg köpt på Ohlssons tyger.



Kjol till syrran

Egentligen var det min syster som såg den här kjolen först och ville ha den. Men eftersom det tog ett tag innan hon hörde av sig om sina mått så hann jag sy en till mig själv först. Men nu är syrrans kjol också klar. Eget mönster. Ser ut som den är klockad men det är den inte. Ska sitta riktigt tajt runt rumpan och midjan. Men visst är det svårt att sy till någon som inte är på plats och kan prova. Fick prova på mig själv och försöka anpassa till syrrans mått. Hoppas nu verkligen att den ska passa henne. Sydd i ett stretchigt jeanstyg från Ohlssons tyger.

Tunika Ruby dress

Hej och hå! Tröttna inte men här kommer ytterligare en variant av Ruby dress. Den här gången som en tunika där jag satte ett blixtlås bak som dekoration, vet inte om det blev bra eller inte, men kul att variera sig lite. Tyget är ett reatyg från Ohlssons tyger och nåt skumt material. Funkar tillsammans med ett par byxor. Sa till min man att han inte skulle ta med mitt ansikte på bilden, men tycker nog att han kunde tagit med halsen så hela tunikan hade kommit med...


Klänning utifrån Ruby dressmönstret

Ny klänning utifrån Jenny Hellströms mönster Ruby dress. Förlängde mönstret så långt som tyget räckte. Ett reatyg från Ohlssons tyger. Det jag kan säga om tyget är att det inte är 100 procent bomull precis..något skumt material men lätt att sy i. Sydde inte foder som i bokens mönster utan bra infodringarna bak och fram i hals och ärmhål. Enkel att sy tog nog inte mer än 1-2 timmar. När jag hade sytt klart den var klockan ändå 12 och jag provade den och funderade starkt på att slänga den i papperskorgen, tyckte inte jag såg klok ut i den, tråkig och hängig. men jag lät den ligga i tyghyllan tänkte att jag kunde använda tyget som foder. Nästa dag slängde jag på mig den igen i alla fall och testade med ett skärp. Och se nu blev den mycket bättre, kan nog funka!

torsdag 4 juli 2013

En till kläning till en liten tjej

Hittade ett randig tyg som skulle kunna passa till den tidigare koftan jag sydde till den blommiga klänningen. Det här är mer en vardagsklänning. Utgick från ett mönster på en vanlig t-shirt. Gjorde om ärmen så det blev lite puff på den och satte ett resår i nederkanten. Halsen kantade jag enligt Blomma åker vagns tuturial. Sydde också dit två små knappar som går lätt att ta bort om mamman till tjejen inte gillar dem. Färgerna gjorde sig inte alls på första bilden ser jag nu! Men andra bilden med koftan är bättre överensstämmande med färgerna.



Prinsessklänning

En viss liten fröken i släkten fyller 2 år och jag kunde inte låta bli att sy något till henne. Det blev en klänning i ett gammalt mönster jag hittat i en seconhand-affär. Klänningen är sydd i 4 våder i bakstycket och 3 våder i framstycket, blev sådan fin form på den. Sydde också till en kofta i ett velourtyg jag hade hemma sedan tidigare. Där använde jag ett möster jag hittade i en mönsterbok "Sy i mjuka tyger". För att göra koftan lite roligare sydde jag en löstagbar rosett. vet inte om det kommer att gillas men den är ju lätt att ta bort.

Sidennecessär

Ibland vill man sy något som går snabbt och då passar en liten necessär bra. Även om det var lite pilligt med att få dragkedjan snyggt på plats. Tyget är rester från sidenklänningen som jag visat i ett annat inlägg. blev så fina. Mönstret hittade jag här Michelle patterns.


Det jag kan säga om dem är att de blev väldigt små. Både den "större" modellen och den lilla tycker jag är lite väl pluttiga, men söta.

Prickigt värre

Kände att jag behövde förnya mitt trosförråd inför sommaren. Det blev ett par 3-pack prickiga trosor, sydda iett tvåstretchtrikå från Ohlssons tyger. Mönstret är Lisas LG-trosa, som sitter perfekt.

Rose top

Jenny-mönster igen! denna gång en Rose top. Hittade en stuvbit på Ohlssons tyger, börjar bli repris på det också. Snart får jag skriva som "Jag syr mina egna kläder"-bloggen, att när det inte är en stuvbit därifrån så skriver jag det! Piffade upp det med en ficka med ränderan åt fel håll och en liten röd knapp för att det kändes kul med någon färg på. Gillar den skarpt.




Ruby linne

Hej och hå! Ett till Jennymönster som jag använt! Kunde bara inte motstå den randiga stuvbiten på Ohlssons tyger. trots att jag bara skulle köpa en dragkedja och inte mer tyger. men visst blev linnet fint? passar perfekt till min jeanskjol som jag visat i ett tidigare inlägg.

Enligt mönstret skulle linnet fodras, men jag valde att sy kantband från tyget runt ärmar och halskant. Gjorde enligt instruktionen som Blomma åker vagn har på sin blogg.

Snurrigt

När vi var i berlin senast fick jag inspiration till den här kjolen. Fanns i en butik "Urban outfitters" tänke med en gång att en sådan är ju lätt att sy själv och åkte hem och köpte en bit tyg på Ohlssons tyger. Det blev en cirkelkjol med en öppnigsbar dragkedja fram. Rätt så kort men tänker ha den som en sommarkjol med ett vitt linne till. Bra att ha på sig på väg till stranden. Kjolar är bra att ha på sig för det är lätt att byta om till bikinin när den är på.


Mönstret till kjolen hittade jag i Inger Öberg och Hervor Ersmans bok "Mönster och konstruktion". Bra bok att ha hemma när man syr och saknar mönster eller vill veta hur man kan ändra i ett befintligt mönster.

Lily skirt

Fortsätter att sy efter mönster från jenny Hellströms bok "Från hood till skjortklänning" bra variation av mönster och bra modeller tycker jag. Den här skjortan sydde jag i ett reatyg från Ohlssons tyger, kostade ca 25 kronor! Den är jättefin till ett par jeans. Ser inte så rolig ut på bild men bättre på.