smakprov

smakprov

måndag 24 juni 2013

Ny kjol

När jag och min syster var och tittade i en butik fick vi syn på en Filippa K kjol som var riktigt snygg. Fick inspiration till denna kjolen från den. Visst får man sno ideér!! Sydd i ett stretchigt jeanstyg från Ohlssons tyger (köpt som en stuvbit) . Eget mönster. Sydd med synliga grova dragkedjor i båda sidorna, två sommar fram och bak och en invikt midjelinning.

Leone Jacket

Blev ju så sugen att sy den här jackan också ur Jenny Hellströms mönsterbok. Tyget till jackan hittade jag på Ohlssons tyger. Yttertyg av något lite stretchigt bomullstyg, foder mönstrat och randiga muddar som jag tycker är fina till. Är mycket nöjd med jackan, skön och lätt sommarjacka att slänga över sig på kvällen eller på väg till träningen.









Violet dress

Fortsatt att sy modeller ur Jenny Hellströms bok, som sagt var mycket inspiration och fick lust att sy i och med denna bok. Har inte sytt kläder till mig själv på länge men nu har jag kommit igång och det är himla roligt! Den här gången blev det en skjortblusklänning i ett mönstrat lite stretchigt bomullstyg köpt i Tygaffären i Göteborg.

Julie blouse


Ännu en tunika ur Jenny Hellströms bok. den här gången sydde jag i ett tunnare bomullstyg. Fick fixa och trixa ett tag innan jag fick fason på tunikan. först sydde jag ett par inprovningar under bysten på framstycket, tog in i sidorna då den blev väldigt vid i detta tyget. Till sist valde jag att sy ett smalt skärp och sydde i ett par hankor att trä i skärpet i i sidsömmarna. Nu blev jag äntligen riktigt nöjd. Gillar blusen mycket!

Från Jenny Hellströms bok

För ett tag sedan köpte jag jenny hellströms bok "Från Hood till skjortklänning". Fick inspiration och har sytt upp en del modeller från boken bland annat den här tunikan Julie blouse som den kallas i boken. tyget från Ohlssons tyger. En bra kvalite på tyget, perfekt att ha under en kavaj.






Ett till underklädes-set

Hittade ett set som jag missat att blogga om. Tyg och mönster från LG. Beställde via telefon hos Lisa och hon valde så fina tyger.