smakprov

smakprov

måndag 1 april 2013

Min symaskin

 
Måste ju lägga in en bild på min symaskin som har skött sig så bra i helgen, trots att jag emellanåt har varit rätt så hård mot den, en Singer-maskin som är cirka två år gammal.

Blommiga trosan

 
Ett till par trosor sydda av samma mönster som tidigare LG-trosan. Den här gången testade jag att sy i ett tyg jag hade hemma i tyghyllan, en stuvbit av ett lite mer elastiskt material än det jag sytt i tidigare. Sydde efter mönstret men en storlek mindre, och passformen blev perfekt. Lite tunnare och svalare trosa. Blir perfekta till sommaren.

En klassisk trosa

Och så hade jag ju köpt en bit vit trikå också till ett par vanliga vita trosor. Sydda efter mönstret LG-trosan. Sydde en spets på varje sida på framstycket, precis som på de svarta jag sytt tidigare. klippte bort tyget bakom så såg de lite lyxigare ut.

50-talstrosor

Hittade det här prickiga tyget i min tyghylla och chansade på att det skulle fungera som trostyg. Sydde en storlek mindre än vanligt eftersom det var ganska så elastiskt tyg. Modellen är LG-boxer. Tycker de blev jättefina. Det ena paret med svart kant och det andra med vit kant och spets. Det hände en del när jag sydde dem, klippte ett litet hål när jag skulle klippa bort sömsmånen (gick att tråckla ihop för hand någotsådär osynligt), vände grendelen fel, fållade midjan istället för benet, vände spetsbiten på avigan. Nu hoppas jag att jag lärt mig att inte göra de här felen en gång till, så kommer det nog att gå mycket bättre nästa gång!

BH-set

Fick snabbt blodad tand och fick ringa till Lisa och beställa mer material och nya mönster till underkläder. Nu hade jag fått snits på trosorna och ville förstås ha lite mer utmaning. Och beställde material till två set med Bh och trosor. Att sy en BH trodde jag var omöjligt, men det gick det med. Det tog sin lilla tid och det blev lite sy och pilla upp men jag hade bestämt mig för att ta det lugnt och gjorde det också. BH:n är Lisas modell LG-BH med vadd och byglar, trosorna sydde jag denna gång efter Lisas mönster LG-boxer. Settet satt bra på, boxertrosan ska jag korta lite i midjan till nästa gång jag syr dem. Bh:n var som sagt lite trixig och jag gjorde ett fel men fick till det i alla fall. Till nästa BH jag ska sy ska jag ringa till Lisa och kolla en sak som jag inte förstod riktigt, trots en bra beskrivning, troligtvis jag som tänker fel. Jag hade också bra hjälp av Mulliga M:s BH sew along.


 
Kunde ju ha lagt ut det lite finare när jag fotade!

Första paren ut!

Mina första par trosor jag sytt
Efter att ha sett några bloggar med hemsydda underkläder fick jag inspiration att testa själv. Ringde upp Lisa på LG-sömnad och beställde material till svarta och lila trosor i trikå och ett mönster till LG-trosan. Hade förstått efter att läst andra bloggare att det här var ett bra grundmönster att utgå ifrån. Efter två dagar kom mönster och tyg och tillbehör till trosorna (spetsar, band). Blev så jättenöjd! Började förstås sy på en gång. Det här var nog bland det roligaste jag sytt. Inte allt så svårt som jag trodde det skulle vara. Och de ser precis ut som köpta, fast lite finare förstås! Fick lite hjälp på vägen dels av Lisas tydliga beskrivning som följde med mönstret men också av Mulliga M:s sew along, där hon beskriver och visar bilder på hur man syr. Toppen!

 
Färgen stämmer inte alls, de svarta är riktigt svarta och inte grå!