smakprov

smakprov

onsdag 22 september 2010

Prickigt

En sommarkläning med kofta till mina vänners barnbarn Maja som skulle fira midsommar och ettårig födelsedag. Den passade henne bra och hon var så söt i den.



Mönstret till kläningen är från början till en blus som jag har förlängt. Koftan hittade jag inspiration till i en annan blogg.

Mjuk kavajI

Istället för en stel kavaj är den här rätt mysig. Jag måste säga att jag tycker färgen är så fin till svart.

Mönstret och tyget kommer från min favorittygaffär i Göteborg. Tygaffären heter den passande nog.

Ludwig får ugglor

Brorsans son fick byxor och mössa med ugglor på.
Mönstret hittade jag i någon äldre bok med mönster för barn.

Skir blusjacka

Den här moellen gillade jag verkligen. Man kan ha den sknäppt som en blus eller öppen som en liten sommarjacka med ett linne under. En liten resårkanal i varje sida gör att den får en fin form.

Mönstret hittade jag i en Burda-tidning. Tyget känner ni nog igen från sjalen på tunikan.

tisdag 21 september 2010

Tunika

En mjuk och skön tunika sydd i ett trikåtyg och så en matchande schal (tyg som blev kvar från ett annat projekt).


Mönstret har jag ritat själv utifrån ett grundmönster i boken "Mönsterkonstruktion.

Blus

Den här blusen/skjortan gillar jag verkligen. Den är sydd i ett bomullstyg som jag har haft liggande hemma i säkert 20 år. Använder den oftast med ett skärp i midjan.


Mönstret hittade jag i en Burda-tidning i våras.

Sommarklännng

Dottern skulle åka till Portugal och hittade ett gammalt påslakan från 70-talet i mitt skåp. Vi sydde en långklänning i samma modell som i sidenklänningen. Visst är hon fin i den? Klänningen kom till användning många gånger under resan.

Frasande siden

En klänning i ett frasnade sidentyg köpt av syrran i Göteborg. Hon vågade inte sy i et själv och ville att jag skulle ta mig an tyget. Ibland får man prestationsångest! Tyget var helt fantastiskt att sy i och den syddes för att pasa både mig och syrran. Dottern kunde kan ochså ha den med lite ändringar. Hon ställde i varje fall upp som modell.

måndag 20 september 2010

Datorfodral

Har köpt mig en liten dator som är lätt att ta med. Får plats i min handväska. Perfekt för mig som är ute och reser ofta i mitt jobb. Naturligtvis ville jag ha ett lätt och smidigt fodral att förvara den i. Den här blev nästan perfekt! Nästa version kommer jag att sy med en knäppning och ett par handtag.

Tyget är från IKEA och fodrat me ett vadderat lite glansigt tyg jag hade hemma. Mönstret är mitt eget.

Sommarkänsla 2

Ännu en örngottsklänning. Här i prickigt tyg och med fickor.

Samma mönster som tidigare.

fredag 17 september 2010

Sommarkänsla

Den här kläningen sydde jag i somras av ett örngott som jag hittat på en secondhandaffär. Ett mjukt, skönt och svalt bomullstyg. Det som är roligt med tyget är att det inte är likadana bårder längst ner på kläningen.


Mönstret till kläningen har jag hittat i någon annan blogg som jag tyvärr inte har hittat tillbaka till.

Ny som bloggare

Dags för mig att pröva på det här. I min blogg har jag tänkt att visa lite av det jag pysslar med när jag är ledig från jobbet. Tycker om att sy, sticka och lite av varje. Jag har själv fått mycket inspiration från andra bloggar och kanske kan jag också bidra med lite inspiration till andra.